Selecteer een pagina

NLP · Afvallen · Coaching

Wie ben ik, Gabi Lodewijks!

 

Hallo, van hartelijk welkom.

Ik ben Gabi Lodewijks, getrouwd en moeder van twee prachtige kinderen. Ik ben een Human Resources medewerker, een richting waarin ik jarenlang heb gewerkt. Toen ik in 2009 in Nederland kwam wonen ben ik Nederlands gaan studeren om een baan in mijn omgeving te vinden, maar het was niet een succesvolle zoektocht. Er kwamen toen veel frustraties en teleurstellingen bij kijken. Meerdere keren wilde ik terugkeren naar Brazilië, tot ik dit nieuwe beroep ontdekte. Maar voordat ik verder ga moet ik je wat meer vertellen over mijn relatie met mijn lichaam.

Als ik terug zou kunnen gaan naar de dertienjarige Gabi om haar advies te geven, zou ik zeggen: “je bent mooi zoals je bent, en het is oké dat je een “vierkante kont” hebt … wat is een “vierkante kont” eigenlijk?” Dat ontstond toen ik een tiener was, een klasgenoot van school had me zo genoemd. Ik wist niet dat ik, zonder het te beseffen, dat beeld voor nog achttien jaar zou dragen. Het lijkt overdreven, maar we weten nooit hoe bepaalde dingen, zelfs de meest dwaze dingen, ons kunnen beïnvloeden. En op mijn dertiende, net in mijn pubertijd, was het een groot iets. Een ongelukkige opmerking heeft ervoor gezorgd dat ik een ingewikkelde relatie met mijn lichaam ontwikkelde.

Je weet het misschien niet, maar de manier waarop je denkt, je perceptie van de wereld en zelfs je eigen lichaamsperceptie, was op een gegeven moment in je geest geïnstalleerd en je begon ermee te leven alsof het de waarheid was. Net zoals ik jaren geleden, de dertienjarige Gabi. Na die periode kwamen de jaren gevuld met boulimia en een slecht lichaamsbeeld.

Toen ik Neuro-Linguistic Programming (NLP) leerde kennen, veranderde ik direct na mijn tweede zwangerschap echt mijn leven; ik heb mijn levensstijl in iets duurzaams veranderd en heb zelfliefde en zelfkennis ontwikkeld. Ik besloot om voeding en NLP te studeren om andere mensen in een vergelijkbare situatie te helpen. Ik ontdekte dat NLP me niet alleen heeft geholpen om mijn relatie met mijn lichaam te verbeteren, maar ook de relatie met mijn leven, mijn familie en mijn vrienden. Ik heb duizenden mensen geholpen met afvallen en een gezonder en lichter leven te leiden. Ik ontdekte mijn missie: levens transformeren. Het is geen wonder en het heeft geen magische formule. Het kost moeite en vastberadenheid en dat is precies waarom ik jullie vergezel tijdens dit traject.

Afvallen met NLP

 

Als mensen mij vragen hoe ik mijn cliënten kan helpen om op een gezonde manier af te vallen en resultaten op lange termijn te behouden, is mijn antwoord: als ik het je vertel, geloof je het niet.

Dat is precies wat er gebeurt als ik de methode begin uit te leggen, met voorbeelden van succes en wetenschappelijk bewijs. Je zult zien dat er geen geheim is, het is mogelijk om op een gezonde manier af te vallen zonder te lijden onder gekke diëten. En het beste van alles: geen terugval, geen terugval in gewichtstoename.

Ja, dat klopt. Als je het proces, om de beste versie van jezelf te vinden, op de juiste manier weet te beginnen zul je inzien dat je het in feite nooit op de juiste manier hebt gedaan. Je zult beseffen dat het niet gaat om 10 kilo afvallen in 30 dagen, maar dat een gezond leven het belangrijkste is. Je zult begrijpen dat je lichaam een beeld is van wat je ziet en voelt over jezelf.

Om dit te bereiken zullen we samen werken met behulp van Neuro-Linguistic Programming ofwel NLP. De term lijkt misschien ingewikkeld, maar de basis is simpel: het is een beoordeling van je gedrag en van hoe onze hersenen onze omgeving en levenssituaties waarnemen en hoe we er vervolgens op reageren. Volgens Richard Bandler, een van de oprichters en geleerden van NLP, is het ‘de studie van de structuur van de subjectieve ervaring van de mens en wat ermee gedaan kan worden’. We kunnen het niet verwarren met therapie, het is een studie van ervaringen, het is een training, een educatief hulpmiddel.

Wij volgen onze Coaching met NLP, zodat jij op een bewuste en veilige manier jouw gewichtsdoel kunt bereiken. We zullen samen krachtige, wetenschappelijk gevalideerde tools gebruiken om geweldige resultaten in jouw leven te bereiken. Geen kant-en-klare formules.

Hoe gaat het met je vandaag? En hoe zou jij je willen voelen?

 

Als we besluiten te veranderen, is er een weg af te leggen, een traject. Bij gewichtsverlies weten we, naast de wens om je gewicht te verminderen, dat er veel meer bij komt kijken. Het is noodzakelijk om te begrijpen hoe we ons tot voedsel verhouden, wat de functie van voedsel is en wat de effecten op ons lichaam zijn.

Vaak voelen we ons schuldig en alsof we niet in staat zijn om iets te doen dat positieve resultaten in ons leven kan opleveren, simpelweg omdat het voelt alsof we het bereiken van onze doel niet verdienen. Dit idee van onwaardigheid is niet altijd duidelijk, maar kan worden waargenomen door gewoonten en emoties. Met eten gebeurt hetzelfde. Wat vaak gebeurt is dat we gedreven worden door een verlangen naar verandering en al snel besluiten om op dieet te gaan en naar de sportschool te gaan. Maar onze emotionele staat is op lange termijn nog niet voorbereid om dit als permanente transformatie van je  levensstijl te zien.

We zoeken alleen naar de oppervlakkige manier om dit doel te bereiken. Dus om emotionele redenen keren we bij de kleinste obstakels terug naar onze oude gewoonten. Wanneer dit gebeurt, keren we terug naar het beginpunt: ontevredenheid. We beginnen dingen te accepteren die ons niet gelukkig maken. Het gevoel van eigenwaarde, dat al niet hoog was, neemt nog verder af, wat gevolgen heeft voor ons en ook voor de mensen om ons heen. Niet alleen onze onzekerheden nemen toe, maar we worden onzeker bij onze partners, we verliezen de energie om voor onszelf te leven, we vergeten onze verlangens en doelen en we leven uiteindelijk omwille van anderen.

Dit heeft allemaal een oplossing. Tijdens de coachingssessies werken we diepgaand met Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) en ik leer je hoe je zelfkennis kunt ontwikkelen zodat je nieuwe betekenissen kunt opbouwen en je emoties beter kunt herkennen. We kunnen er bijvoorbeeld achter komen of je relatie met eten voortkomt uit een ontsnapping, of dat het functioneert als tijdelijk en direct comfort. Beter nog, je zult voor eens en voor altijd in staat zijn om saboterende gedachten in je hoofd te stoppen.

Coaching Programma 1

 

Tien sessies gericht op uw persoonlijke ontwikkeling en uw dieet.

Met behulp van NLP tools gaan we aan je zelfvertrouwen werken. We zullen je beperkende gedachtens ontdekken die voorkomen dat je het gewenste resultaat behaalt en we zullen gedachten elimineren die verandering proberen te voorkomen. Je hoeft niet minder te eten, je leert eten en goede keuzes maken. Op deze manier is het mogelijk om af te vallen zonder te lijden en zonder jezelf te beroven van wat je lekker vindt. Dit coachingsprogramma is geschikt voor mensen die moeite hebben met het beheersen van hun emoties, die mogelijk een laag zelfbeeld hebben en voor mensen die last hebben van uitstelgedrag en zelfsabotage. Hiermee zullen we beste versie van jezelf creëren, met veranderingen die voor jou comfortabel zijn en als uitgangspunt  voor jouw leven zullen dienen. Ze zullen zeker ook de mensen om je heen beïnvloeden. Je neemt afscheid van problemen met een laag zelfbeeld, uitstelgedrag en zelfsabotage. Er zullen tien sessies zijn, waarbij we jouw fysieke en mentale voortgang zullen beoordelen, met begeleiding over fysieke- en voedingsactiviteiten.

Programma: 10 sessies

Investering: Stuur ons een e-mail om de juiste prijs te controleren.

 

 

Coaching Programma  2

 

Iets sneller en praktischer, gericht op je eten.

Tijdens dit traject zal ik je vergezellen en je laten zien hoe gemakkelijk het kan zijn om voor je eten te zorgen, zelfs in de drukte van het dagelijks leven. We stellen een actieplan op gebaseerd op jouw routine en gezinsdynamiek. We zullen jouw plan opstellen op basis van jouw doelen en we gaan samen de  acties definiëren die nodig zijn om jouw doel te bereiken. Dit Coaching Programma is geschikt voor mensen die geen last hebben van uitstelgedrag en zelfsabotage en mensen die op een gezonde manier om kunnen gaan met hun eigen emoties in plaats van overdrijven tijdens maaltijden.

Programma: 10 sessies

Investering: Stuur ons een e-mail om de juiste prijs te controleren.

Hoe weet jij welk programma bij jou past?

Tijdens het intakegesprek dat we gaan afnemen, ga ik je levensstijl, familiegeschiedenis en gezondheid inventariseren, en met deze informatie kan ik je vertellen welk traject voor jou het beste is.

Intakegesprek

Tijdens dit eerste contact zullen we elkaar leren kennen, zodat ik je doelen kan begrijpen en kan bepalen wat voor jou het beste programma is. De waarde van deze sessie wordt afgetrokken van het coachingsprogramma dat je ondertekent.

Investering: Stuur ons een e-mail om de juiste prijs te controleren.

Eén consult om een maaltijdplan op te stellen

Als je alleen wilt dat we een maaltijd plan opstellen om je dagelijks te helpen, zonder de sessies te volgen, is dit ook mogelijk. We zullen een afspraak maken waar we elkaar gaan ontmoeten, en dan op basis van jouw behoeften maak ik een maaltijdplan.

Investering: Stuur ons een e-mail om de juiste prijs te controleren.

Wat kan NLP voor jou betekenen?

 

Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) heeft als doel om op een meer pragmatische manier aan interne problemen te werken, door een nieuwe betekenis te geven aan onze mentale modellen (de manier waarop we onszelf begrijpen en waarom we op een bepaalde manier handelen). Een snelle en efficiënte aanpak, met meer dan 40 jaar studie en ontwikkeling, waardoor je je geest kunt gebruiken om een staat van tevredenheid te bereiken op elk gebied van het leven. Via NLP is het mogelijk om onze geest te herstructureren om de gewenste resultaten te bereiken, zowel op persoonlijk als op professioneel gebied. heeft als doel om op een meer pragmatische manier aan interne problemen te werken, door een nieuwe betekenis te geven aan onze mentale modellen (de manier waarop we onszelf begrijpen en waarom we op een bepaalde manier handelen). Een snelle en efficiënte aanpak, met meer dan 40 jaar studie en ontwikkeling, waardoor je je geest kunt gebruiken om een staat van tevredenheid te bereiken op elk gebied van het leven. Via NLP is het mogelijk om onze geest te herstructureren om de gewenste resultaten te bereiken, zowel op persoonlijk als op professioneel gebied.

NLP Coaching

Hoe het werkt? NLP-sessies proberen je van punt A (begin) naar punt B (vervulling van een doel, doelstelling, droom) te brengen, door middel van stappen en actieplannen. Coachingsessies beginnen bij het heden met een directe focus op de toekomst. Tijdens elke afspraak stellen we een actieplan op, met taken die vóór een specifieke deadline moeten worden uitgevoerd. Met het uitvoeren van de plannen is het mogelijk om de doelstellingen van het programma te bereiken.

Dit programma is geschikt voor mensen die een droom of een doel hebben en niet weten waar of hoe te beginnen. Het is geen therapie, maar een onderzoek naar jouw gewoonten en mentale modellen, om erachter te komen of ze voor jou werken en op welke manier ze voor jou werken, of dat je nieuwe gewoontes moet aanleren.

Bij alle Coaching-opties kunnen de sessies wekelijks of tweewekelijks zijn. Veel klanten kiezen ervoor om na afloop van het programma maandelijkse sessies te houden voor het behouden van resultaten. Deze sessies kosten niet veel. Voor check ups en monitoring worden minimaal drie maandelijkse sessies geadviseerd.

Programma: 10 sessies

Investering: Stuur ons een e-mail om de juiste prijs te controleren.

 

Extra services

  • Motiverende lezing
  • Gepersonaliseerde workshop voor bedrijven

Neem voor deze diensten contact met ons op via e-mail.

Neem contact

5 + 8 =